Marka Łuków poszerza swoją ofertę mięs wolno gotowanych. Tym razem proponujemy wołowinę aż w pięciu pysznych odsłonach – Żeberka wołowe, Ossobuco w aromatycznym sosie, Gulasz wołowy, Sztuka mięsa oraz Wołowina do szarpania. Nowe produkty zaprojektowano tak, by maksymalnie ułatwić życie konsumentowi i zaoszczędzić czas spędzony w kuchni – kawałki wołowiny zostały zatopione w pysznym sosie i poddane procesowi długiego gotowania w niskiej temperaturze, w efekcie czego mięso wołowe uzyskało niezwykłą miękkość i wyborny smak.
Żeberka wołowe wolno gotowane
Żeberka wołowe wolno gotowane to wyselekcjonowane mięso wołowe z kością w otoczce aromatycznego sosu. Żeberka wołowe zostały poddane procesowi długiego gotowania w niskiej temperaturze (oscylującej wokół 85°C), dzięki czemu stały się miękkie, rozpływające się w ustach i zachowały cenne wartości odżywcze. By móc się cieszyć szybkim, ale zarazem smacznym i sycącym posiłkiem dla całej rodziny wystarczy podgrzać Żeberka wołowe wolno gotowane wraz z sosem w piekarniku, mikrofalówce lub w gorącej wodzie i podać z ulubionymi dodatkami.
Ossobuco w aromatycznym sosie wolno gotowane
Ossobuco w aromatycznym sosie do wyjątkowe, ekskluzywne danie wolno gotowane i wyśmienita propozycja na wyborny obiad dla całej rodziny. Wyselekcjonowana i znakomicie doprawiona goleń wołowa z kością została pokrojona w plastry i poddana procesowi długiego gotowania w niskiej temperaturze (oscylującej wokół 85°C), dzięki czemu stała się miękka, rozpływająca się w ustach i zachowała cenne wartości odżywcze. Dzięki wstępnemu przygotowaniu wołowiny w taki sposób wystarczy tylko podgrzać mięso wraz z aromatycznym sosem w gorącej wodzie, piekarniku czy mikrofali i można cieszyć się wyśmienitym smakiem Ossobuco jak z najlepszej restauracji.
Gulasz wołowy wolno gotowany
Gulasz wołowy wolno gotowany to wyśmienita propozycja na sycący obiad dla całej rodziny. Kawałki wołowiny zostały zatopione w pysznym sosie i poddane procesowi długiego gotowania w niskiej temperaturze (oscylującej wokół 85°C), dzięki czemu stały się miękkie, rozpływające się w ustach i zachowały cenne wartości odżywcze. By zaserwować danie z Gulaszem wołowym wolno gotowanym w roli głównej wystarczy podgrzać zawartość kartonika w piekarniku, mikrofalówce lub w gorącej wodzie, przygotować ulubione dodatki – ziemniaki, ryż, kaszę czy warzywa i po chwili cieszyć się sycącym posiłkiem dla całej rodziny.
Sztuka mięsa wołowego wolno gotowana
Sztuka mięsa wołowego to delikatne i kruche mięso, długo gotowane w wybornym sosie z dodatkiem aromatycznych przypraw. Wyselekcjonowany kawałek wartościowej wołowiny został poddany procesowi długiego gotowania w niskiej temperaturze (oscylującej wokół 85°C), dzięki czemu stał się delikatny, rozpływający się w ustach i zachował cenne wartości odżywcze. By cieszyć się wyśmienitym smakiem wolno gotowanej Sztuki mięsa wołowego wystarczy podgrzać zawartość kartonika w piekarniku, mikrofalówce lub w gorącej wodzie i podać ze skomponowanymi według uznania dodatkami.
Wołowina do szarpania wolno gotowana
Wołowina do szarpania to najwyższej jakości mięso wołowe otulone aromatycznym sosem. Szarpaną wołowinę można jeść na wiele sposobów – może być elementem klasycznego dania obiadowego, a także jako dodatek do burgera, tortilli czy burrito. Wołowinę przed podaniem należy poszarpać rozdzielając jej włókna za pomocą widelca. Wyselekcjonowany element wołowy został zatopiony w pysznym sosie i poddany procesowi długiego gotowania w niskiej temperaturze (oscylującej wokół 85°C), dzięki czemu stał się miękkie, rozpływający się w ustach i zachował cenne wartości odżywcze. Dzięki wstępnemu przygotowaniu wołowiny w taki sposób wystarczy tylko podgrzać mięso wraz z aromatycznym sosem w gorącej wodzie, piekarniku czy mikrofali i można cieszyć się jego wspaniałym i delikatnym smakiem.
W ofercie Łukowa znajdują się już produkty wolno gotowane, które cieszą się popularnością wśród konsumentów, więcej pod linkiem:
https://www.zmlukow.pl/nowa-seria-mies-wieprzowych-wolno-gotowanych-w-ofercie-marki-lukow/
Informujemy, że w sklepach Zakładów Mięsnych Łuków pojawił się nowy, sezonowy produkt – świeży karp w dzwonkach! To doskonała okazja, aby już teraz zacząć myśleć o świątecznych przygotowaniach lub po prostu wzbogacić codzienne menu o zdrową, pełną smaku rybę. Oferowany karp to produkt wysokiej jakości, starannie selekcjonowany, dzięki czemu możecie być pewni jego świeżości i […]
Z dumą informujemy, że Zakłady Mięsne Łuków S.A. zdobyły 3. miejsce w ogólnopolskim konkursie „Smak Jakości” w kategorii „Smak Natury”! Rozstrzygnięcie konkursu nastąpiło podczas Targów Marek Własnych FUTURE PRIVATE LABELS w Kielcach 6 listopada 2024 r. Nasza Szynka z tłuszczykiem, wyróżniająca się doskonałym, tradycyjnym smakiem oraz najwyższą jakością, została doceniona przez ekspertów (przedstawicieli sieci handlowych, […]
Zakłady Mięsne Łuków aktywnie włączyły się w kampanię edukacyjną Banku Żywności „Szanuję, nie marnuję”. Celem inicjatywy jest zwiększenie świadomości na temat problemu marnowania jedzenia oraz promowanie zrównoważonych nawyków konsumpcyjnych. Jako producent żywności, Zakłady Mięsne Łuków chcą zwrócić uwagę na wagę odpowiedzialnego gospodarowania zasobami i propagować ideę niemarnowania żywności. W ramach kampanii firma angażuje się w […]