PL EN DE

VII Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny „Kuchnia Polska na Mazowszu 2015”

20 listopada 2015 r. w Zespole Szkół Spożywczo-Gastronomicznych, przy ul. Komorskiej w Warszawie odbył się VII Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny „Kuchnia Polska na Mazowszu 2015”, którego byliśmy sponsorem.

Konkurs adresowany jest do uczniów wszystkich profili szkół gastronomicznych i składał się z dwóch części: Konkursu Kulinarnego oraz Kelnerskiego. W finale wystartowało 13 szkół z całej Polski i z Berlina. Patronatem konkurs objęli Wojewoda Mazowiecki, Marszałek Województwa Mazowieckiego, Mazowiecka Kurator Oświaty oraz Burmistrz Dzielnicy Praga-Południe, a patronat medialny nad wydarzeniem objęła TVP Warszawa.

Gośćmi są wybitni szefowie kuchni, mistrzowie kelnerstwa z Warszawy i z całej Polski.

W ramach wydarzenia odbyły się pokazy i specjalistyczne szkolenia. Swoją wiedzą dzielił się m.in. założyciel jedynej w Polsce Akademii Kelnerskiej – Grzegorz Górnik, a także dwukrotny finalista Mistrzostw Polski Sommelierów i reprezentant Polski na Mistrzostwach Świata Sommelierów, Jerzy Kruk. Podczas pokazu kulinarnego wybitni kucharze i eksperci kulinarni (m.in. Carlos Gonzalez Tejera) wyjaśniali jak prawidłowo przygotować wołowinę i przybliżyli uczestnikom zagadnienia związane z jej przyrządzaniem.
Zakłady Mięsne „Łmeat-Łuków” S.A. jako producent najwyższej jakości wołowiny kierowanej m.in. do kanału HoReCa miały przyjemność być sponsorem wydarzenia i wspierać młodych adeptów sztuki kulinarnej. Wszystkie szkoły, które brały udział w konkursie otrzymały edukacyjne plansze prezentujące podział tuszy wołowej i wieprzowej. Oprócz tego uczestnik, który wykazał się najlepszą znajomością przyrządzania mięsa otrzymał komplet profesjonalnych noży.

Zobacz również

Informacja o realizowanej strategii podatkowej za rok podatkowy 2023 w Zakładach Mięsnych Łuków Spółka Akcyjna

Strategia podatkowa Spółki jest elementem odpowiedzialności podmiotu w zakresie ponoszenia obciążeń publicznoprawnych zgodnie z przepisami obowiązującego prawa. Strategia podatkowa stanowi zbiór zasad obejmujących cele oraz środki umożliwiające prawidłową i terminową realizację obowiązków podatkowych Spółki.

Więcej

Świeży karp w dzwonkach w naszych sklepach!

Informujemy, że w sklepach Zakładów Mięsnych Łuków pojawił się nowy, sezonowy produkt – świeży karp w dzwonkach! To doskonała okazja, aby już teraz zacząć myśleć o świątecznych przygotowaniach lub po prostu wzbogacić codzienne menu o zdrową, pełną smaku rybę. Oferowany karp to produkt wysokiej jakości, starannie selekcjonowany, dzięki czemu możecie być pewni jego świeżości i […]

Więcej

Zakłady Mięsne Łuków S.A. zdobywają 3. miejsce w konkursie „Smak Jakości” za Szynkę z tłuszczykiem!

Z dumą informujemy, że Zakłady Mięsne Łuków S.A. zdobyły 3. miejsce w ogólnopolskim konkursie „Smak Jakości” w kategorii „Smak Natury”! Rozstrzygnięcie konkursu nastąpiło podczas Targów Marek Własnych FUTURE PRIVATE LABELS w Kielcach 6 listopada 2024 r. Nasza Szynka z tłuszczykiem, wyróżniająca się doskonałym, tradycyjnym smakiem oraz najwyższą jakością, została doceniona przez ekspertów (przedstawicieli sieci handlowych, […]

Więcej