Zakłady Mięsne „Łmeat-Łuków” S.A. znalazły się wśród 310 wystawców biorących udział w kolejnej edycji targów hotelarsko-gastronomicznych, na które składają się trzy imprezy: 21. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®, 12. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD® oraz 11. Międzynarodowe Targi Wina w Krakowie ENOEXPO®. Impreza odbyła się w dniach 13-15 listopada w hali przy ul. Centralnej 41A w Krakowie.
Wachlarz usług i asortymentów prezentowany na targach był bardzo szeroki. Zaprezentowano pełną ofertę dla restauracji, barów, kawiarni, cukierni, stołówek, pizzerii oraz hoteli i innych obiektów noclegowych. Dzięki różnorodnej grupie wystawców nasze rozmowy dotyczyły całej gamy naszej oferty. Były to m.in. szkoły prowadzące warsztaty dla kucharzy; firmy zajmujące się produkcją wyrobów gotowych mrożonych typu pizza oraz czasopisma branżowe. Na targach byliśmy jedyną firma prezentującą mięso i robiącą pokaz kulinarny, który był niemałą atrakcją.
Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA w Krakowie to największe jesienne Targi branży HoReCa w Polsce: co roku na powierzchni ponad 7 tys. m2 spotyka się w Krakowie blisko 300 wystawców z kraju i zagranicy. Na targach prezentowana jest pełna oferta wyposażenia dla restauracji, barów, kawiarni, cukierni, stołówek, pizzerii oraz hoteli i innych obiektów noclegowych, a także artykuły spożywcze i napoje dla gastronomii oraz wina z całego świata.
Informujemy, że w sklepach Zakładów Mięsnych Łuków pojawił się nowy, sezonowy produkt – świeży karp w dzwonkach! To doskonała okazja, aby już teraz zacząć myśleć o świątecznych przygotowaniach lub po prostu wzbogacić codzienne menu o zdrową, pełną smaku rybę. Oferowany karp to produkt wysokiej jakości, starannie selekcjonowany, dzięki czemu możecie być pewni jego świeżości i […]
Z dumą informujemy, że Zakłady Mięsne Łuków S.A. zdobyły 3. miejsce w ogólnopolskim konkursie „Smak Jakości” w kategorii „Smak Natury”! Rozstrzygnięcie konkursu nastąpiło podczas Targów Marek Własnych FUTURE PRIVATE LABELS w Kielcach 6 listopada 2024 r. Nasza Szynka z tłuszczykiem, wyróżniająca się doskonałym, tradycyjnym smakiem oraz najwyższą jakością, została doceniona przez ekspertów (przedstawicieli sieci handlowych, […]
Zakłady Mięsne Łuków aktywnie włączyły się w kampanię edukacyjną Banku Żywności „Szanuję, nie marnuję”. Celem inicjatywy jest zwiększenie świadomości na temat problemu marnowania jedzenia oraz promowanie zrównoważonych nawyków konsumpcyjnych. Jako producent żywności, Zakłady Mięsne Łuków chcą zwrócić uwagę na wagę odpowiedzialnego gospodarowania zasobami i propagować ideę niemarnowania żywności. W ramach kampanii firma angażuje się w […]