13 października 2018 r. mieliśmy przyjemność gościć przedsiębiorców ze Stanów Zjednoczonych.
Pod hasłem „100 lat wspólnego dziedzictwa” w dniach 11-14 października 2018 r. odbył się w Lublinie polsko-amerykański kongres zorganizowany przez Katolicki Uniwersytet Lubelski i Lubelski Urząd Wojewódzki. Uczestnicy kongresu dyskutowali m.in. o tożsamości narodowej Polaków w USA. Do Lublina przybyli polscy i amerykańscy przedstawiciele świata polityki, biznesu i kultury. Kongres był przede wszystkim okazją do nawiązania nowych relacji gospodarczych.
Uczestnicy kongresu zwiedzili Zakłady Mięsne Łuków. Historię i ofertę zakładu przedstawiła Pani Ewa Ponikowska – członek zarządu. Następnie zostały wyświetlone filmy przedstawiające działalność dwóch zakładów produkcyjnych: zakładu produkcyjnego w Śmiłowie oraz w siedzibie spółki w Łukowie. Właśnie tutaj odwiedzający mogli zobaczyć jak wygląda produkcja konserw, którą pokazała Pani Agnieszka Węgrzynowicz – Dyrektor Produkcji. Wszyscy byli bardzo zaskoczeni rozwiniętą technologią oraz jakością naszych wędlin, które mogli skosztować podczas wizyty. W spotkaniu z przedsiębiorcami ze Stanów Zjednoczonych uczestniczył również Burmistrz Łukowa Pan Dariusz Szustek, który przybliżył potencjał gospodarczy Łukowa.
Strategia podatkowa Spółki jest elementem odpowiedzialności podmiotu w zakresie ponoszenia obciążeń publicznoprawnych zgodnie z przepisami obowiązującego prawa. Strategia podatkowa stanowi zbiór zasad obejmujących cele oraz środki umożliwiające prawidłową i terminową realizację obowiązków podatkowych Spółki.
Informujemy, że w sklepach Zakładów Mięsnych Łuków pojawił się nowy, sezonowy produkt – świeży karp w dzwonkach! To doskonała okazja, aby już teraz zacząć myśleć o świątecznych przygotowaniach lub po prostu wzbogacić codzienne menu o zdrową, pełną smaku rybę. Oferowany karp to produkt wysokiej jakości, starannie selekcjonowany, dzięki czemu możecie być pewni jego świeżości i […]
Z dumą informujemy, że Zakłady Mięsne Łuków S.A. zdobyły 3. miejsce w ogólnopolskim konkursie „Smak Jakości” w kategorii „Smak Natury”! Rozstrzygnięcie konkursu nastąpiło podczas Targów Marek Własnych FUTURE PRIVATE LABELS w Kielcach 6 listopada 2024 r. Nasza Szynka z tłuszczykiem, wyróżniająca się doskonałym, tradycyjnym smakiem oraz najwyższą jakością, została doceniona przez ekspertów (przedstawicieli sieci handlowych, […]