Jesteśmy polską firmą z siedzibą w Łukowie, z którym nasza historia jest ściśle powiązana. Działamy lokalnie, wspierając regionalne wydarzenia sportowe i kulturalne. Działamy także globalnie uczestnicząc w prestiżowych targach branżowych. Nasze produkty zyskują uznanie wśród konsumentów i ekspertów – zdobywają wiele wyróżnień i nagród.
Z udziałem ośmiu zespołów odbył się turniej oldboyów o puchar wójta gminy Stanin – Krzysztofa Kazany, w którym na trzecim miejscu uplasowała się reprezentacja Zakładów Mięsnych z Łukowa.
Początek wakacji, ładna pogoda to idealne połączenie skłaniające człowieka do zaplanowania ciekawej wycieczki.
Udziec wołowy to nie tylko pomysł na pyszny obiad. To doskonałe mięso z powodzeniem można podawać również na zimno. Idealnie sprawdza się jako składnik wykwintnych sałatek o czym dowodzi zamieszczony przepis. Polecamy eksperymentowanie z wołowiną i odkrywanie nowych, ciekawych smaków.
SIAL Paris to jedne z najważniejszych międzynarodowych imprez targowo-wystawienniczych dla branży rolno-spożywczej na świecie. Wystawa jest organizowana co dwa lata od 1964 r. W 2014 r. miała miejsce jubileuszowa 50. edycja. Podczas ostatniej edycji targi zgromadziły ponad 6500 wystawców ze 104 krajów. Odwiedziło ponad 150 tysięcy uczestników z prawie każdego kraju na świecie.
W dniach 15-18 czerwca gościła w Chicago delegacja kampanii informacyjno-promocyjnej pt. „Tradycja i Jakość Europejskiego Mięsa”– trzyletniego programu promującego europejską wołowinę, wieprzowinę oraz przetwory mięsne wytworzone na ich bazie, realizowanego przez Unię Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego (UPEMI). Uczestnikami delegacji byli między innymi przedstawiciele i eksperci europejskiej branży mięsnej, a ich wizycie towarzyszyła organizacja serii […]
Klub biegacza w Białej Podlaskiej „Biała Biega” już po raz piąty zorganizował Rodzinny Piknik Biegowy. Bielscy biegacze organizujący imprezę z roku na rok coraz bardziej rozwijają wydarzenie sprawiając, że frekwencja startujących cały czas rośnie.
26 -28 maja 2016 r. upłynął mieszkańcom stolicy Bułgarii Sofii pod znakiem Międzynarodowego Festiwalu Kulinarnego, który został zorganizowany dzięki staraniom Ministerstwa Turystyki jako część projektu mającego na celu promować Bułgarię na świecie.
Instytut Biotechnologi Przemysłu Rolno Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego po raz kolejny docenił produkty z Łukowa podczas XLV konkursu Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym WIOSNA 2016.
TRZY ODSŁONY DOBREGO SMAKU! Klasyczny, paprykowy czy pomidorowy? Przedstawiamy nowe propozycje pasztetów marki Łuków w trzech wariantach smakowych. Na który dziś masz ochotę?