Jesteśmy polską firmą z siedzibą w Łukowie, z którym nasza historia jest ściśle powiązana. Działamy lokalnie, wspierając regionalne wydarzenia sportowe i kulturalne. Działamy także globalnie uczestnicząc w prestiżowych targach branżowych. Nasze produkty zyskują uznanie wśród konsumentów i ekspertów – zdobywają wiele wyróżnień i nagród.
Tegoroczne targi Polagra-Food prezentowały poziom do którego rokrocznie zdążyły nas przyzwyczaić. Są to zdecydowanie jedne z największych tego typu wydarzeń w Polsce a nawet w Europie Środkowo-Wschodniej przyciągając w ubiegłym roku ponad 54 tys. odwiedzających.
W Paryżu w dniach 19 – 23 października obyła się jubileuszowa 50 edycja prestiżowych targów Sial Paris, w której braliśmy czynny udział. Podczas wystawy prezentowano wyroby z Polski na swojej wyspie „Polish meat nad Poultry”
„W okazałych i misternie wykonanych wieńcach dożynkowych, kryła się nie tylko radość z pomyślnie zakończonych żniw i wdzięczności za zbiory, ale przede wszystkim znojna praca i codzienna troska mieszkańców wsi oraz ich głębokie przywiązanie do narodowej tradycji i do Matki – Ziemi”.
W dniach 30-31 sierpnia byliśmy dostępni na Lubelskim Świętomięsie. Była to kolejna edycja festiwalu promującego Polskie produkty mięsne jak i sam fakt spożywania mięsa, jednak po raz pierwszy impreza odbyła się w Lublinie.
Zakłady Mięsne ŁUKÓW S.A. wsparły dwóch łukowskich zapaśników – Janusza Lisiewskiego i Tomasza Jaroszkiewicza, którzy wystartowali na Mistrzostwach Świata Weteranów w Belgradzie, które obyły się w dniach 25-28 sierpnia 2014 r.
22 sierpnia 2014 roku w Radomiu roku już po raz dziewiąty odbyły się Targi sieci Poziomka, w których – jak co roku – wzięliśmy czynny udział.
W ostatnich miesiącach mieszkańcy Łukowa mogli obserwować intensywne prace przy modernizacji przyzakładowych delikatesów mięsnych mieszących się przy ul. Przemysłowej w Łukowie.
Zakłady Mięsne „Łmeat-Łuków” S.A. biorą udział w dużej kampanii promowania wołowiny Polskiego pochodzenia. My jako producenci, zawsze przywiązywaliśmy dużą uwagę dla jakości produkowanych przez nas wyrobów. Świat szlachetnej wołowiny wychodzi naprzeciw oczekiwaniom klientów którzy lubią delektować się, nie tylko smakiem dobrego steka, ale także innych wołowych produktów. Kampania ma za zadanie zachęcić do „eksperymentów” z […]
Prowadzący: Dziennikarz TVP i żeglarz – Paweł Pochwała i Mistrz Kulinarny – Marcin Budynek Program familijny „DWA ŻYWIOŁY, DWIE PASJE” jest próbą nowego spojrzenia na formę programu telewizyjnego „w drodze”. Całość oparta jest na przeciwstawieniu sobie dwóch osobowości: dziennikarskiej – Pawła Pochwały i kulinarnej – Marcina Budynka, a także na nowatorskim pomyśle połączenia w jednym […]