7 marca 2014r. w Pałacu Prymasowskim w Warszawie z okazji dnia kobiet odbyło się spotkanie zorganizowane przez UPEMI ( Unię Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego ).
Przedsięwzięcie było częścią kampanii „QAFP na obcasach”, w ramach której przyznano osobom, które w sposób szczególny wspierały dążenia UPEMI w dbałości o najwyższe standardy żywności oraz od początku angażowały się w rozwój Systemu Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP, Diamenty QAFP. Organizatorzy argumentują, że Diamenty QAFP to przede wszystkim ludzie, którzy ten system tworzą, rozwijają i wspierają. Pierwszą historyczną statuetkę za zaangażowanie w promocję Systemu QAFP oraz wyjątkową dbałość o najwyższe standardy produktów otrzymała Pani Grażyna Prokopiuk – Prezes Zarządu Zakładów Mięsnych „Łmeat–Łuków” S.A. Jest to bardzo cenna nagroda, stanowiąca uhonorowanie linii obranej przez naszą firmę – produkcji wysokiej jakości produktów spożywczych.
Zakłady Mięsne ŁUKÓW Spółka Akcyjna w Łukowie zobowiązuje się przestrzegać zasad ochrony środowiska w prowadzonej przez siebie działalności.
W portfolio Łukowa pojawiła się nowa, lokalna marka – Śmiłowo. Marka Śmiłowo to kolekcja wędlin powstałych na bazie wielkopolskich receptur. Tradycja, doświadczenie i znajomość lokalnych smaków jest sekretem najwyższej jakości wyrobów.
Pasztet mazowiecki został niedawno powtórnie nagrodzony przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Pasztet otrzymał od jury maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny, dlatego wyróżniono go certyfikatem jakości i tytułem TOP PRODUKT.