Miło nam poinformować, że Grażyna Prokopiuk – Prezes Zakładów Mięsnych „Łmeat-Łuków” S.A. – 6 listopada 2015 r. została uhonorowana tytułem Top Menadżera 2015 w siódmej edycji plebiscytu organizowanego przez Kurier Lubelski.
Prezes zdobyła największą liczę głosów, jak również uznanie kapituły konkursowej. Po raz drugi w dziejach plebiscytu zdarzyła się jednogłośność kapituły jak i czytelników odnośnie wyników, co oznacza, że zwycięstwo nie jest dziełem przypadku, a dowodem solidnej pracy z prawdziwą pasją zauważanej w całym regionie.
Funkcję prezesa zarządu Zakładów Mięsnych „Łmeat-Łuków” S.A. Grażyna Prokopiuk pełni od 2012r. Stojąc na czele jednej z największych firm w Lubelszczyźnie należącej również do grona największych polskich producentów wędlin, konserw oraz mięsa wołowego i wieprzowego konsekwentnie dąży do dynamicznego rozwoju firmy, aktywnie uczestniczy w wielu wydarzeniach branżowych oraz współpracuje z wieloma organizacjami branżowymi. Pełni również rolę v-ce prezesa Unii Pracodawców i Producentów Przemysłu Mięsnego, jest także członkiem Związku Polskie Mięso, Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP oraz członkiem Komisji Zarządzającej Funduszu Promocji Mięsa Wołowego powołanej przez Ministra Rolnictwa i Wsi.
Nagroda została wręczona w Dworze Anna w Jakubowicach Konińskich. Odbierając nagrodę prezes zdradziła sekret sprawiający, że Zakłady Mięsne są tak prężnie rozwijającą się firmą – To w dużej mierze zasługa bardzo dynamicznych i doświadczonych pracowników. Fantastyczny zespół do główna siła Łukowa.
Więcej informacji i relacja z gali pod adresem:
http://www.kurierlubelski.pl/aktualnosci/art/9066433,top-menedzer-2015-tegoroczna-zwyciezczyni-to-prezes-zakladow-miesnych-w-lukowie-zdjecia-wideo,id,t.html
Zakłady Mięsne ŁUKÓW Spółka Akcyjna w Łukowie zobowiązuje się przestrzegać zasad ochrony środowiska w prowadzonej przez siebie działalności.
W portfolio Łukowa pojawiła się nowa, lokalna marka – Śmiłowo. Marka Śmiłowo to kolekcja wędlin powstałych na bazie wielkopolskich receptur. Tradycja, doświadczenie i znajomość lokalnych smaków jest sekretem najwyższej jakości wyrobów.
Pasztet mazowiecki został niedawno powtórnie nagrodzony przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Pasztet otrzymał od jury maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny, dlatego wyróżniono go certyfikatem jakości i tytułem TOP PRODUKT.