PL EN DE

Kiełbasa idealnie krucha z certyfikatami „Doceń polskie” i TOP PRODUKT

 

Zakłady Mięsne Łmeat-Łuków S.A. zdobyły certyfikat „Doceń polskie”. Prestiżowe wyróżnienie przyznano kiełbasie idealnie kruchej z oferty tych łukowskich zakładów. Decyzja o przyznaniu wyróżnienia zapadła 27 lipca br., podczas XXI certyfikacji żywności biorącej udział w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie”.

 

Kiełbasa łukowskich zakładów z certyfikatem „Doceń polskie”

 

W trakcie atestacji Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” ocenia smak i wygląd artykułów spożywczych, a także stosunek ich jakości do ceny. Za każdą z tych cech można zdobyć od 1 do 10 punktów. Godłem promocyjnym honoruje się tylko te, które otrzymają wysokie noty (minimum 7,5 pkt). Tytułem TOP PRODUKT nagradza się zaś żywność z maksymalną liczbą punktów.

Podczas lipcowego audytu o wyróżnienie starało się ponad 130 produktów. Członkowie Loży Ekspertów indywidualnie ocenili każdy z nich i podjęli decyzję o przyznaniu certyfikatów wyrobom wysokiej jakości. W gronie uhonorowanych znalazła się m.in. kiełbasa idealnie krucha z asortymentu Zakładów Mięsnych Łmeat-Łuków S.A. Kiełbasa tych zakładów uzyskała maksymalne noty za wszystkie oceniane kategorie, dlatego też przyznano jej certyfikat „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT.

Co ważne, Loża Ekspertów nie po raz pierwszy nagrodziła propozycję z oferty Zakładów Mięsnych Łmeat-Łuków. Podczas jednego z poprzednich audytów żywności, godło „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT zdobyła inna propozycja tego producenta: pasztet mazowiecki.

Audyt, podczas którego zapadła decyzja o przyznaniu wyróżnienia kiełbasie idealnie kruchej, miał miejsce 27 lipca br. w Czeladzi. Była to dwudziesta pierwsza certyfikacja w historii Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Loża Ekspertów, przyznająca znaki jakości, obradowała pod przewodnictwem Mirka Drewniaka, mistrza kuchni, współzałożyciela i członka Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Przedsięwzięcie propagujące rodzimą żywność i jej producentów jest realizowane od 2011 roku. Od samego początku realizowania programu, honorowy patronat nad certyfikacjami żywności sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Zobacz również

Postępowanie kwalifikacyjne dla dostawców na usługę transportu chłodniczego dla Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A.

I. Zamawiający:Zakłady Mięsne ŁUKÓW S.A.21-400 Łuków, ul. Przemysłowa 15+48 25 798 24 01www.zmlukow.plKRS 0000052346 II. Przedmiot postępowania kwalifikacyjnego:Przedmiotem postępowania jest świadczenie usług transportu chłodniczego na rzecz Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A. w transporcie krajowym, jak i zagranicznym. Usługa powinna obejmować transport mięsa oraz produktów mięsnych w temperaturze kontrolowanej, zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami sanitarnymi. III. Zakres […]

Więcej

Informacja o realizowanej strategii podatkowej za rok podatkowy 2023 w Zakładach Mięsnych Łuków Spółka Akcyjna

Strategia podatkowa Spółki jest elementem odpowiedzialności podmiotu w zakresie ponoszenia obciążeń publicznoprawnych zgodnie z przepisami obowiązującego prawa. Strategia podatkowa stanowi zbiór zasad obejmujących cele oraz środki umożliwiające prawidłową i terminową realizację obowiązków podatkowych Spółki.

Więcej

Świeży karp w dzwonkach w naszych sklepach!

Informujemy, że w sklepach Zakładów Mięsnych Łuków pojawił się nowy, sezonowy produkt – świeży karp w dzwonkach! To doskonała okazja, aby już teraz zacząć myśleć o świątecznych przygotowaniach lub po prostu wzbogacić codzienne menu o zdrową, pełną smaku rybę. Oferowany karp to produkt wysokiej jakości, starannie selekcjonowany, dzięki czemu możecie być pewni jego świeżości i […]

Więcej