Przedstawiamy Państwu serię wędlin i konserw Łukowska Spiżarnia. To wędliny i konserwy najwyższej jakości, przypominające smak dawnych, domowych wyrobów. Sekret wyjątkowego smaku produktów z Łukowskiej Spiżarni to szlachetne, wyselekcjonowane mięso najwyższego gatunku, przygotowane według naszej receptury.
Serdecznie polecamy do kanapek, przekąsek oraz na wyjątkowe okazje, doskonale smakuje ze świeżym chrupiącym pieczywem i masłem.
Wędliny Łukowska Spiżarnia
Szynka Łukowska Spiżarnia
100 g wyrobu wyprodukowano ze 112 g mięsa wieprzowego.
Szynka otrzymywana z mięśni szynki wieprzowej z naturalną okrywą tłuszczową, przewiązana sznurkiem. Wędlina peklowana, wędzona i parzona. Dzięki produkcji, według starej sprawdzonej receptury, charakteryzuje się wyjątkową kruchością i soczystością.
Szynka w siatce Łukowska Spiżarnia
100 g wyrobu wyprodukowano ze 108 g mięsa wieprzowego.
Krucha wędzonka wyprodukowana według sprawdzonej, klasycznej receptury. Wędlina przygotowywana z całych mięśni szynki wieprzowej, formowana w siatce, peklowana, wędzona i parzona.
Polędwica Łukowska Spiżarnia
100 g wyrobu wyprodukowano ze 108 g schabu wieprzowego.
Polędwica Łukowska Spiżarnia wyprodukowana z mięsa pochodzącego z czystych ekologicznie terenów Lubelszczyzny i Podlasia jest produktem najwyższej jakości.
Pieczonka wieprzowa Łukowska Spiżarnia
Do wyprodukowania 100 g wyrobu użyto 100 g mięsa wieprzowego.
Produkt wytwarzany z najlepszego gatunku mięsa wieprzowego z wyczuwalną nutą prażonej cebuli. Domowy smak i zapach na długo zapadną w pamięć.
Kiełbasa Łukowska Spiżarnia
Do wyprodukowania 100 g wyrobu użyto 140 g mięsa wieprzowego.
Kiełbasa z mięsa wieprzowego, peklowanego, wędzonego i parzonego. Dodatkowo kiełbasa Łukowska Spiżarnia została poddana procesowi suszenia, dzięki czemu nabiera smaku i zapachu tradycyjnych wyrobów. Idealna do przekąsek i kanapek.
Kabanosy Łukowska Spiżarnia
Do wyprodukowania 100 g wyrobu użyto 169 g mięsa wieprzowego.
Niezwykle kruche, wędzone i podsuszane kabanosy wieprzowe wytwarzane ze specjalnie wyselekcjonowanego mięsa z dodatkiem naturalnych, aromatycznych przypraw. Stanowią wyjątkową propozycję dla osób ceniących wysoką jakość i wyszukany smak.
Pasztet Łukowska Spiżarnia
100 g produktu wyprodukowano ze 94 g mięsa wieprzowego.
Pasztet pieczony przygotowany z wybornego mięsa wieprzowego. Wyrób pakowany w drewnianą foremkę. Wyraźnie wyczuwalne naturalne przyprawy.
Pasztet z żurawiną Łukowska Spiżarnia
100 g produktu wyprodukowano ze 94 g mięsa wieprzowego.
Pasztet pieczony z mięsa wieprzowego z dużymi kawałkami żurawiny, która idealnie komponuje się z delikatnym smakiem produktu. Wyrób pakowany w drewnianą foremkę. Wyśmienity do kanapek oraz jako wykwintna przystawka.
____________________________________________________________
Konserwy Łukowska Spiżarnia
Mięso z czosnkiem w galarecie
Masa netto – 300 g Zawartość mięsa – 78%
Kawałki mięsa wieprzowego, peklowanego przyrządzone z największą pieczołowitością. Dobrze wyczuwalny zapach i smak naturalnego czosnku.
Mięso z szynki w galarecie
Masa netto – 300 g Zawartość mięsa – 84%
Konserwa z mięsa wieprzowego, peklowanego. Kawałki wykwintnej szynki zanurzone w złocistej galarecie stanowią idealny dodatek do kanapek i przekąsek.
Mięso z golonki w galarecie
Masa netto – 300 g Zawartość mięsa – 72%
Wykwintna konserwa z mięsa wieprzowego, peklowanego, zatopionego w bursztynowej galarecie. Naturalne przyprawy wykorzystane w produkcie nawiązują do tradycyjnych domowych weków. Nie lada gratka dla smakoszy.
Mięso z łopatki w galarecie
Masa netto – 300 g Zawartość mięsa – 85%
Duże kawałki peklowanego mięsa wieprzowego, otoczone naturalną galaretą. Wyśmienita mięsna przekąska z delikatną nutą naturalnego bukietu ziół. W sam raz do skosztowania z chrupiącym świeżym pieczywem.
Smalec z boczkiem i cebulką
Masa netto – 250 g
Przygotowany według tradycyjnej receptury smalec z wybornym boczkiem z dodatkiem cebulki i naturalnych, aromatycznych przypraw – majeranku, czosnku, soli i pieprzu – w idealnie skomponowanych proporcjach. Smalec wyróżnia się oryginalną formą podania. Wyjątkowy aromat i delikatna konsystencja sprawiają, że produkt na długi czas zagości w menu koneserów.
Kotleciki z mięsa wołowego w sosie z warzywami
Kotleciki z mięsa wieprzowego w sosie z warzywami
Kotleciki z mięsa wołowego w sosie z warzywami oraz Kotleciki z mięsa wieprzowego w sosie z warzywami to produkty, w skład których wchodzą wyłącznie naturalne składniki. Ponadto oba produkty charakteryzują się wysoką zawartością mięsa (96%), nie zawierają konserwantów i E-dodatków, a także glutaminianu sodu, polifosforanów ani sztucznych barwników. Wybornym mięsnym kotlecikom towarzyszy wyśmienity sos pomidorowy z dodatkiem smacznych warzyw i aromatycznych przypraw, który idealnie uzupełnia delikatny smak mięsa.
Strategia podatkowa Spółki jest elementem odpowiedzialności podmiotu w zakresie ponoszenia obciążeń publicznoprawnych zgodnie z przepisami obowiązującego prawa. Strategia podatkowa stanowi zbiór zasad obejmujących cele oraz środki umożliwiające prawidłową i terminową realizację obowiązków podatkowych Spółki.
Informujemy, że w sklepach Zakładów Mięsnych Łuków pojawił się nowy, sezonowy produkt – świeży karp w dzwonkach! To doskonała okazja, aby już teraz zacząć myśleć o świątecznych przygotowaniach lub po prostu wzbogacić codzienne menu o zdrową, pełną smaku rybę. Oferowany karp to produkt wysokiej jakości, starannie selekcjonowany, dzięki czemu możecie być pewni jego świeżości i […]
Z dumą informujemy, że Zakłady Mięsne Łuków S.A. zdobyły 3. miejsce w ogólnopolskim konkursie „Smak Jakości” w kategorii „Smak Natury”! Rozstrzygnięcie konkursu nastąpiło podczas Targów Marek Własnych FUTURE PRIVATE LABELS w Kielcach 6 listopada 2024 r. Nasza Szynka z tłuszczykiem, wyróżniająca się doskonałym, tradycyjnym smakiem oraz najwyższą jakością, została doceniona przez ekspertów (przedstawicieli sieci handlowych, […]