PL EN DE

Łukowskie produkty docenione po raz kolejny

Zgodnie z 42 letnią tradycją, tegorocznej jesieni odbyła się kolejna edycja ogólnopolskiego konkursu dla branży mięsnej.

– Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym Jesień 2014 organizowanym przez Oddział Technologii Mięsa i Tłuszczu Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Ideą konkursu jest wyłonienie produktów wyróżniających się jakością na rynku wędlin.

Wszystkie 6 produktów zgłoszonych przez łukowskie zakłady na konkurs tj. Szynka gosposi, Szynka łukowska, Szynka dojrzewająca, Kindziuk łukowski, Kiełbasa podsuszana, Kiełbasa swojska ekstra spotkały się z bardzo przychylnymi opiniami jury konkursowego. Są to produkty o długiej tradycji będące od wielu lat doceniane także przez klientów.

Produkt najwyższej jakości w przemyśle mięsnym Jesień 2014 Produkt najwyższej jakości w przemyśle mięsnym Jesień 2014

Otrzymany dyplom „Produkty Najwyższej Jakości w przemyśle mięsnym” jest kolejnym wyróżnieniem dla produktów z Łukowa. Szczególnie ważny jest fakt cykliczności nagród oraz szerokości asortymentu, który zdobywa nagrody w konkursach.

Zobacz również

Polityka Środowiskowa

Zakłady Mięsne ŁUKÓW Spółka Akcyjna w Łukowie zobowiązuje się przestrzegać zasad ochrony środowiska w prowadzonej przez siebie działalności.

Więcej

Nowa marka w portfolio Łukowa

W portfolio Łukowa pojawiła się nowa, lokalna marka – Śmiłowo. Marka Śmiłowo to kolekcja wędlin powstałych na bazie wielkopolskich receptur. Tradycja, doświadczenie i znajomość lokalnych smaków jest sekretem najwyższej jakości wyrobów.

Więcej

Pasztet mazowiecki ponownie otrzymał maksymalne noty

Pasztet mazowiecki został niedawno powtórnie nagrodzony przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Pasztet otrzymał od jury maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny, dlatego wyróżniono go certyfikatem jakości i tytułem TOP PRODUKT.

Więcej