Zgodnie z 42 letnią tradycją, tegorocznej jesieni odbyła się kolejna edycja ogólnopolskiego konkursu dla branży mięsnej.
– Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym Jesień 2014 organizowanym przez Oddział Technologii Mięsa i Tłuszczu Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Ideą konkursu jest wyłonienie produktów wyróżniających się jakością na rynku wędlin.
Wszystkie 6 produktów zgłoszonych przez łukowskie zakłady na konkurs tj. Szynka gosposi, Szynka łukowska, Szynka dojrzewająca, Kindziuk łukowski, Kiełbasa podsuszana, Kiełbasa swojska ekstra spotkały się z bardzo przychylnymi opiniami jury konkursowego. Są to produkty o długiej tradycji będące od wielu lat doceniane także przez klientów.
Produkt najwyższej jakości w przemyśle mięsnym Jesień 2014 Produkt najwyższej jakości w przemyśle mięsnym Jesień 2014
Otrzymany dyplom „Produkty Najwyższej Jakości w przemyśle mięsnym” jest kolejnym wyróżnieniem dla produktów z Łukowa. Szczególnie ważny jest fakt cykliczności nagród oraz szerokości asortymentu, który zdobywa nagrody w konkursach.
Zakłady Mięsne ŁUKÓW Spółka Akcyjna w Łukowie zobowiązuje się przestrzegać zasad ochrony środowiska w prowadzonej przez siebie działalności.
W portfolio Łukowa pojawiła się nowa, lokalna marka – Śmiłowo. Marka Śmiłowo to kolekcja wędlin powstałych na bazie wielkopolskich receptur. Tradycja, doświadczenie i znajomość lokalnych smaków jest sekretem najwyższej jakości wyrobów.
Pasztet mazowiecki został niedawno powtórnie nagrodzony przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Pasztet otrzymał od jury maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny, dlatego wyróżniono go certyfikatem jakości i tytułem TOP PRODUKT.