PL EN DE

„Największa lekcja gotowania – wiele lokalizacji” – rekord Guinnessa

Jak wiadomo śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, a dodatkową radość może dostarczyć jego przygotowywanie. Mieliśmy zaszczyt wspierać organizowanie próby bicia rekordu Guinnessa w kategorii „Największa lekcja gotowania – wiele lokalizacji”.

W piątek 7 listopada o godzinie 10:00 uczniowie klas 0-3 w towarzystwie grona pedagogicznego oraz rodziców przystąpili do próby bicia rekordu. Event został zorganizowany w ramach ogólnopolskiego programu „Śniadanie daje Moc”. Ma on na celuj uświadamianie jak istotne jest zdrowe odżywianie oraz jak ważną rolę pełni śniadanie w diecie dziecka. Zadaniem małych uczestników było przygotowanie 3 dań śniadaniowych zgodnie z 12 zasadami zdrowego żywienia. Wszyscy uczestnicy przy tym świetnie się bawili a owocem ich pracy był twarożek z warzywami, kolorowe i zdrowe kanapki oraz szaszłyki owocowe. Po zakończeniu próby wszyscy uczestnicy posilili się pożywnym śniadaniem.

Zobacz również

Świeży karp w dzwonkach w naszych sklepach!

Informujemy, że w sklepach Zakładów Mięsnych Łuków pojawił się nowy, sezonowy produkt – świeży karp w dzwonkach! To doskonała okazja, aby już teraz zacząć myśleć o świątecznych przygotowaniach lub po prostu wzbogacić codzienne menu o zdrową, pełną smaku rybę. Oferowany karp to produkt wysokiej jakości, starannie selekcjonowany, dzięki czemu możecie być pewni jego świeżości i […]

Więcej

Zakłady Mięsne Łuków S.A. zdobywają 3. miejsce w konkursie „Smak Jakości” za Szynkę z tłuszczykiem!

Z dumą informujemy, że Zakłady Mięsne Łuków S.A. zdobyły 3. miejsce w ogólnopolskim konkursie „Smak Jakości” w kategorii „Smak Natury”! Rozstrzygnięcie konkursu nastąpiło podczas Targów Marek Własnych FUTURE PRIVATE LABELS w Kielcach 6 listopada 2024 r. Nasza Szynka z tłuszczykiem, wyróżniająca się doskonałym, tradycyjnym smakiem oraz najwyższą jakością, została doceniona przez ekspertów (przedstawicieli sieci handlowych, […]

Więcej

Szanuję – nie marnuję

Zakłady Mięsne Łuków aktywnie włączyły się w kampanię edukacyjną Banku Żywności „Szanuję, nie marnuję”. Celem inicjatywy jest zwiększenie świadomości na temat problemu marnowania jedzenia oraz promowanie zrównoważonych nawyków konsumpcyjnych. Jako producent żywności, Zakłady Mięsne Łuków chcą zwrócić uwagę na wagę odpowiedzialnego gospodarowania zasobami i propagować ideę niemarnowania żywności. W ramach kampanii firma angażuje się w […]

Więcej