PL EN DE

Nasze produkty z prestiżowym certyfikatem Produkty Najwyższej Jakości

Kotleciki z mięsa wołowego w sosie z warzywami oraz Kotleciki z mięsa wieprzowego w sosie z warzywami otrzymały prestiżowy tytuł Produkty Najwyższej Jakości w ramach konkursu „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” organizowanym przez Oddział Technologii Mięsa i Tłuszczu Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Komisja konkursowa doceniła wysoką jakość produktów, w skład których wchodzą wyłącznie naturalne składniki. Ponadto Kotleciki z mięsa wieprzowego w sosie z warzywami zostały wyróżnione odrębnym dyplomem za otrzymanie wysokich not w ocenie sensorycznej, co zdarza się niezwykle rzadko.

Produkty zgłoszone do konkursu „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” muszą spełniać rygorystyczne wymagania dotyczące jakości i wrażeń smakowych. Wszystkie zgłaszane do konkursu produkty oceniane są przez zespoły rzeczoznawców wyspecjalizowanych w wykonywaniu ocen jakościowych produktów mięsnych. W skład zespołów rzeczoznawców wchodzą pracownicy Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, wybranych Zakładów Mięsnych, Wydziału Technologii Żywności SGGW, Federacji Konsumentów i Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego.

Konkurs organizowany przez Oddział Technologii Mięsa i Tłuszczu Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego ma na celu popieranie starań polskiej gospodarki żywnościowej o dobrą jakość i standardowość produktów mięsnych, propagowanie wśród handlowców i konsumentów produktów mięsnych najwyższej jakości oraz wyłonienie produktów mięsnych najwyższej jakości i wyróżnienie najlepszych producentów.

Wyróżnienie dla produktów Zakładów Mięsnych „Łmeat-Łuków” S.A. zostało wręczone podczas XXXIX Dni Przemysłu Mięsnego, które odbyły się 16 maja 20313 r. w Warszawie.

Zobacz również

Polityka Środowiskowa

Zakłady Mięsne ŁUKÓW Spółka Akcyjna w Łukowie zobowiązuje się przestrzegać zasad ochrony środowiska w prowadzonej przez siebie działalności.

Więcej

Nowa marka w portfolio Łukowa

W portfolio Łukowa pojawiła się nowa, lokalna marka – Śmiłowo. Marka Śmiłowo to kolekcja wędlin powstałych na bazie wielkopolskich receptur. Tradycja, doświadczenie i znajomość lokalnych smaków jest sekretem najwyższej jakości wyrobów.

Więcej

Pasztet mazowiecki ponownie otrzymał maksymalne noty

Pasztet mazowiecki został niedawno powtórnie nagrodzony przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Pasztet otrzymał od jury maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny, dlatego wyróżniono go certyfikatem jakości i tytułem TOP PRODUKT.

Więcej