Zakłady Mięsne ŁUKÓW S.A. dołączyły do listy producentów, którzy otrzymali certyfikat „Doceń polskie”.
Pasztet mazowiecki oferowany przez Zakłady Mięsne ŁUKÓW S.A. jest produktem o ugruntowanej pozycji na rynku. Wyrób cieszy się też ogromną popularnością i zaufaniem wśród licznych klientów. Produkowany jest od kilkudziesięciu lat, na przestrzeni których receptura oraz szata graficzna nie ulegała diametralnym zmianom, jedynie kosmetycznym poprawkom – wszystko po to, by wzmacniać pozycję produktu na rynku i podkreślać fakt, że jego tradycyjna i sprawdzona receptura się nie zmieniła.
Te wszystkie aspekty sprawiły, że znany i lubiany Pasztet mazowiecki otrzymał certyfikat „Doceń polskie”. Loża Ekspertów dokonując oceny naszego wyrobu przyznała mu najwyższe noty w kategoriach smaku, wyglądu oraz stosunku jakości do ceny. Tak wysoka ocena dała również Pasztetowi mazowieckiemu tytuł TOP PRODUKT. To zaszczytne miano otrzymują tylko i wyłącznie produkty spożywcze najwyższej jakości.
Audyt podczas którego Loża Ekspertów podjęła decyzję o uhonorowaniu produktu miał miejsce 28 października bieżącego roku w Czeladzi. Tytuły przyznane zostały po raz osiemnasty.
Zakłady Mięsne ŁUKÓW Spółka Akcyjna w Łukowie zobowiązuje się przestrzegać zasad ochrony środowiska w prowadzonej przez siebie działalności.
W portfolio Łukowa pojawiła się nowa, lokalna marka – Śmiłowo. Marka Śmiłowo to kolekcja wędlin powstałych na bazie wielkopolskich receptur. Tradycja, doświadczenie i znajomość lokalnych smaków jest sekretem najwyższej jakości wyrobów.
Pasztet mazowiecki został niedawno powtórnie nagrodzony przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Pasztet otrzymał od jury maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny, dlatego wyróżniono go certyfikatem jakości i tytułem TOP PRODUKT.