W dniach 23-26 września 2013 r. w Poznaniu odbyły się największe w Europie Środkowo-Wschodniej międzynarodowe targi spożywcze Polagra-Food przyciągające rokrocznie wiodące firmy działające w branży spożywczej: producentów, dystrybutorów, hurtowników i sprzedawców detalicznych.
Uroczystego otwarcia imprezy dokonał Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Stanisław Kalemba. W ceremonii uczestniczył również Minister Gospodarki Janusz Piechociński oraz Prezes Agencji Rynku Rolnego Radosław Szatkowski, przedstawiciele władz miasta, regionu i szeregu instytucji branżowych.
Targi Polagra-Food stanowią znakomitą okazję do zapoznania się z szerokim asortymentem różnorodnych produktów: mięs i przetworów mięsnych, ryb, ziół, przypraw, produktów mleczarskich, wyrobów cukierniczych, win, wódek i likierów, żywnością zdrową i dietetyczną oraz wieloma innymi artykułami.
W gronie wystawców Polagra-Food 2013 znalazły się również Zakłady Mięsne „Łmeat-Łuków” S.A. Przedstawiciele firmy „Łmeat-Łuków” mieli okazję porozmawiać z Klientami i partnerami biznesowymi, a także udzielić wywiadów polskim i zagranicznym mediom. Podczas targów zaprezentowano także ofertę eksportową oraz przeprowadzono degustację produktów.
Informujemy, że w sklepach Zakładów Mięsnych Łuków pojawił się nowy, sezonowy produkt – świeży karp w dzwonkach! To doskonała okazja, aby już teraz zacząć myśleć o świątecznych przygotowaniach lub po prostu wzbogacić codzienne menu o zdrową, pełną smaku rybę. Oferowany karp to produkt wysokiej jakości, starannie selekcjonowany, dzięki czemu możecie być pewni jego świeżości i […]
Z dumą informujemy, że Zakłady Mięsne Łuków S.A. zdobyły 3. miejsce w ogólnopolskim konkursie „Smak Jakości” w kategorii „Smak Natury”! Rozstrzygnięcie konkursu nastąpiło podczas Targów Marek Własnych FUTURE PRIVATE LABELS w Kielcach 6 listopada 2024 r. Nasza Szynka z tłuszczykiem, wyróżniająca się doskonałym, tradycyjnym smakiem oraz najwyższą jakością, została doceniona przez ekspertów (przedstawicieli sieci handlowych, […]
Zakłady Mięsne Łuków aktywnie włączyły się w kampanię edukacyjną Banku Żywności „Szanuję, nie marnuję”. Celem inicjatywy jest zwiększenie świadomości na temat problemu marnowania jedzenia oraz promowanie zrównoważonych nawyków konsumpcyjnych. Jako producent żywności, Zakłady Mięsne Łuków chcą zwrócić uwagę na wagę odpowiedzialnego gospodarowania zasobami i propagować ideę niemarnowania żywności. W ramach kampanii firma angażuje się w […]