Regionalna Izba Gospodarcza – Łódź we współpracy z Instytutem Afrykańskim oraz Polską Agencją Informacji i Inwestycji Zagranicznych i pod patronatem Zespołu d/s. Afryki Parlamentu Polskiego zorganizowała pierwszy kongres partnerstwa i współpracy polsko-afrykańskiej POLANDAFRICA 2013, który odbył się w dniach 26-27 listopada 2013 roku.
W kongresie uczestniczyło ponad 800 osób reprezentujących centralne władze rządowe, władze samorządowe, agencje rządowe, izby gospodarcze, ambasady, organizacje i instytucje oraz przedsiębiorcy z 30 państw, w tym Zakłady Mięsne „Łmeat-Łuków” S.A.
Kongres otworzyła sesja plenarna pt. „Polska – Afryka, perspektywy partnerskiej współpracy”, w której udział wzięli przedstawiciele rządu RP, ambasadorzy państw afrykańskich, lokalnych władz samorządowych oraz organizacji gospodarczych i przedsiębiorców z Afryki i Polski. Po jej zakończeniu, w drugiej części dnia odbyły się następujące sesje tematyczne które dotyczyły m.in. górnictwa i energetyki, ekologii, przemysłu obronnego, rolnictwa, przemysłu spożywczego i innych dziedzin gospodarki, którymi byli zainteresowani uczestnicy. Sesje te były kontynuowane w drugim dniu kongresu wraz z równolegle prowadzonymi rozmowami B2B pomiędzy zainteresowanymi stronami.
Informujemy, że w sklepach Zakładów Mięsnych Łuków pojawił się nowy, sezonowy produkt – świeży karp w dzwonkach! To doskonała okazja, aby już teraz zacząć myśleć o świątecznych przygotowaniach lub po prostu wzbogacić codzienne menu o zdrową, pełną smaku rybę. Oferowany karp to produkt wysokiej jakości, starannie selekcjonowany, dzięki czemu możecie być pewni jego świeżości i […]
Z dumą informujemy, że Zakłady Mięsne Łuków S.A. zdobyły 3. miejsce w ogólnopolskim konkursie „Smak Jakości” w kategorii „Smak Natury”! Rozstrzygnięcie konkursu nastąpiło podczas Targów Marek Własnych FUTURE PRIVATE LABELS w Kielcach 6 listopada 2024 r. Nasza Szynka z tłuszczykiem, wyróżniająca się doskonałym, tradycyjnym smakiem oraz najwyższą jakością, została doceniona przez ekspertów (przedstawicieli sieci handlowych, […]
Zakłady Mięsne Łuków aktywnie włączyły się w kampanię edukacyjną Banku Żywności „Szanuję, nie marnuję”. Celem inicjatywy jest zwiększenie świadomości na temat problemu marnowania jedzenia oraz promowanie zrównoważonych nawyków konsumpcyjnych. Jako producent żywności, Zakłady Mięsne Łuków chcą zwrócić uwagę na wagę odpowiedzialnego gospodarowania zasobami i propagować ideę niemarnowania żywności. W ramach kampanii firma angażuje się w […]