PL EN DE

Produkty z Łukowa z certyfikatem Produkt Najwyższej Jakości Wiosna 2015

21 maja w Instytucie Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego odbyła się kolejna edycja ogólnopolskiego konkursu dla branży mięsnej – Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym Wiosna 2015 pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Ideą, która od lat przyświeca temu konkursowi jest wyłonienie produktów wyróżniających się jakością na rynku wędlin.

W tej edycji konkursu tytuł Produkt Najwyższej Jakości zdobyło aż 8 produktów z Łukowa. Są to konserwy z tradycyjnej serii Łukowska Spiżarnia: Mięso z łopatki w galarecie, Mięso z szynki w galarecie, Mięso z czosnkiem w galarecie, Mięso z golonki w galarecie, Smalec z boczkiem i cebulką, a także tradycyjne wędliny: Kaszanka swojska gryczana, Salceson włoski i Kiszka pasztetowa z manną.

Dyplom „Produkty Najwyższej Jakości w przemyśle mięsnym” jest kolejnym wyróżnieniem dla produktów z Łukowa, które zostały docenione przed ekspertów najwyżej rangi.

 

Zobacz również

Polityka Środowiskowa

Zakłady Mięsne ŁUKÓW Spółka Akcyjna w Łukowie zobowiązuje się przestrzegać zasad ochrony środowiska w prowadzonej przez siebie działalności.

Więcej

Nowa marka w portfolio Łukowa

W portfolio Łukowa pojawiła się nowa, lokalna marka – Śmiłowo. Marka Śmiłowo to kolekcja wędlin powstałych na bazie wielkopolskich receptur. Tradycja, doświadczenie i znajomość lokalnych smaków jest sekretem najwyższej jakości wyrobów.

Więcej

Pasztet mazowiecki ponownie otrzymał maksymalne noty

Pasztet mazowiecki został niedawno powtórnie nagrodzony przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Pasztet otrzymał od jury maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny, dlatego wyróżniono go certyfikatem jakości i tytułem TOP PRODUKT.

Więcej