PL EN DE

UPEMI z wizytą w Chicago

W dniach 15-18 czerwca gościła w Chicago delegacja kampanii informacyjno-promocyjnej pt. „Tradycja i Jakość Europejskiego Mięsa”– trzyletniego programu promującego europejską wołowinę, wieprzowinę oraz przetwory mięsne wytworzone na ich bazie, realizowanego przez Unię Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego (UPEMI). Uczestnikami delegacji byli między innymi przedstawiciele i eksperci europejskiej branży mięsnej, a ich wizycie towarzyszyła organizacja serii wydarzeń oraz spotkań B2B.

W dniach 15 i 6 czerwca odbyły się indywidualne spotkania informacyjne, których celem było przekazanie doświadczeń dotyczących lokalnego rynku mięsnego oraz dalsze budowanie pozytywnych relacji z jego przedstawicielami, tzn. importerami czy potencjalnymi partnerami biznesowymi.
Prelegenci reprezentujący UPEMI, europejską branżę mięsną (m.in. Justyna Niemczuk – Dyrektor Handlowy ZM Łuków), a także przedstawicielka Konsulatu Generalnego w Nowym Jorku- Pani Wicekonsul Aneta Kuczewska, opowiedzieli zgromadzonym m.in. o rynku mięsa w Stanach Zjednoczonych Ameryki jako szansie dla europejskich producentów a także możliwościach rozwoju współpracy w zakresie handlu mięsem pomiędzy Unią Europejską a Stanami Zjednoczonymi podkreślając jakość mięsa wieprzowego, wołowego i produktów mięsnych produkowanych w Europie. Po seminarium odbył się bankiet z udziałem przedstawicieli branży mięsnej i liderów opinii, którego goście mieli możliwość zapoznania się i nawiązania nowych kontaktów handlowych.

Zobacz również

Informacja o realizowanej strategii podatkowej za rok podatkowy 2023 w Zakładach Mięsnych Łuków Spółka Akcyjna

Strategia podatkowa Spółki jest elementem odpowiedzialności podmiotu w zakresie ponoszenia obciążeń publicznoprawnych zgodnie z przepisami obowiązującego prawa. Strategia podatkowa stanowi zbiór zasad obejmujących cele oraz środki umożliwiające prawidłową i terminową realizację obowiązków podatkowych Spółki.

Więcej

Świeży karp w dzwonkach w naszych sklepach!

Informujemy, że w sklepach Zakładów Mięsnych Łuków pojawił się nowy, sezonowy produkt – świeży karp w dzwonkach! To doskonała okazja, aby już teraz zacząć myśleć o świątecznych przygotowaniach lub po prostu wzbogacić codzienne menu o zdrową, pełną smaku rybę. Oferowany karp to produkt wysokiej jakości, starannie selekcjonowany, dzięki czemu możecie być pewni jego świeżości i […]

Więcej

Zakłady Mięsne Łuków S.A. zdobywają 3. miejsce w konkursie „Smak Jakości” za Szynkę z tłuszczykiem!

Z dumą informujemy, że Zakłady Mięsne Łuków S.A. zdobyły 3. miejsce w ogólnopolskim konkursie „Smak Jakości” w kategorii „Smak Natury”! Rozstrzygnięcie konkursu nastąpiło podczas Targów Marek Własnych FUTURE PRIVATE LABELS w Kielcach 6 listopada 2024 r. Nasza Szynka z tłuszczykiem, wyróżniająca się doskonałym, tradycyjnym smakiem oraz najwyższą jakością, została doceniona przez ekspertów (przedstawicieli sieci handlowych, […]

Więcej