PL EN DE

Wizyta japońskiej inspekcji weterynaryjnej

W dniach 24 i 25 czerwca 2014 roku w Zakładach Mięsnych „Łmeat-Łuków” S.A. gościła delegacja japońskich przedstawicieli inspekcji weterynaryjnej – Masanori Imagawa i Kentaro Okamoto.

Japończycy wizytowali zakład w celu sprawdzenia spełniania przez zakład wymogów weterynaryjno-sanitarnych obowiązujących przy eksporcie mięsa do Japonii. To pierwsza wizyta Japończyków w polskich zakładach od momentu wykrycia w Polsce choroby afrykańskiego pomoru świń u padłych dzików.

Podczas dwóch dni wizyty możliwe było staranne zaprezentowanie gościom łukowskich zakładów mięsnych. Wizytujący bardzo szczegółowo sprawdzali normy produkcyjne, system kontroli oraz bezpieczeństwo zdrowotne a także standardy jakości produkowanych asortymentów.

Wizytujący zakład podkreślili, iż są pod wrażeniem czystości, nowoczesności oraz standardów obowiązujących w łukowskich zakładach. Dotychczas skontrolowali wiele zakładów z całego świata i jak twierdzą, to co zobaczyli w Łukowie, klasyfikuje się w najwyższych światowych standardach. Są to miłe słowa w kontekście trudu włożonego w utrzymanie najwyższych standardów jak chociażby certyfikacja zgodności ze standardem BRC, MC Donald’s czy systemu Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP.

Ponadto goście z Japonii był zachwyceni smakiem polskich wędlin oraz byli pod dużym wrażeniem ilości zieleni i lasów w Polsce.

Zobacz również

Świeży karp w dzwonkach w naszych sklepach!

Informujemy, że w sklepach Zakładów Mięsnych Łuków pojawił się nowy, sezonowy produkt – świeży karp w dzwonkach! To doskonała okazja, aby już teraz zacząć myśleć o świątecznych przygotowaniach lub po prostu wzbogacić codzienne menu o zdrową, pełną smaku rybę. Oferowany karp to produkt wysokiej jakości, starannie selekcjonowany, dzięki czemu możecie być pewni jego świeżości i […]

Więcej

Zakłady Mięsne Łuków S.A. zdobywają 3. miejsce w konkursie „Smak Jakości” za Szynkę z tłuszczykiem!

Z dumą informujemy, że Zakłady Mięsne Łuków S.A. zdobyły 3. miejsce w ogólnopolskim konkursie „Smak Jakości” w kategorii „Smak Natury”! Rozstrzygnięcie konkursu nastąpiło podczas Targów Marek Własnych FUTURE PRIVATE LABELS w Kielcach 6 listopada 2024 r. Nasza Szynka z tłuszczykiem, wyróżniająca się doskonałym, tradycyjnym smakiem oraz najwyższą jakością, została doceniona przez ekspertów (przedstawicieli sieci handlowych, […]

Więcej

Szanuję – nie marnuję

Zakłady Mięsne Łuków aktywnie włączyły się w kampanię edukacyjną Banku Żywności „Szanuję, nie marnuję”. Celem inicjatywy jest zwiększenie świadomości na temat problemu marnowania jedzenia oraz promowanie zrównoważonych nawyków konsumpcyjnych. Jako producent żywności, Zakłady Mięsne Łuków chcą zwrócić uwagę na wagę odpowiedzialnego gospodarowania zasobami i propagować ideę niemarnowania żywności. W ramach kampanii firma angażuje się w […]

Więcej