W dniach 24 i 25 czerwca 2014 roku w Zakładach Mięsnych „Łmeat-Łuków” S.A. gościła delegacja japońskich przedstawicieli inspekcji weterynaryjnej – Masanori Imagawa i Kentaro Okamoto.
Japończycy wizytowali zakład w celu sprawdzenia spełniania przez zakład wymogów weterynaryjno-sanitarnych obowiązujących przy eksporcie mięsa do Japonii. To pierwsza wizyta Japończyków w polskich zakładach od momentu wykrycia w Polsce choroby afrykańskiego pomoru świń u padłych dzików.
Podczas dwóch dni wizyty możliwe było staranne zaprezentowanie gościom łukowskich zakładów mięsnych. Wizytujący bardzo szczegółowo sprawdzali normy produkcyjne, system kontroli oraz bezpieczeństwo zdrowotne a także standardy jakości produkowanych asortymentów.
Wizytujący zakład podkreślili, iż są pod wrażeniem czystości, nowoczesności oraz standardów obowiązujących w łukowskich zakładach. Dotychczas skontrolowali wiele zakładów z całego świata i jak twierdzą, to co zobaczyli w Łukowie, klasyfikuje się w najwyższych światowych standardach. Są to miłe słowa w kontekście trudu włożonego w utrzymanie najwyższych standardów jak chociażby certyfikacja zgodności ze standardem BRC, MC Donald’s czy systemu Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP.
Ponadto goście z Japonii był zachwyceni smakiem polskich wędlin oraz byli pod dużym wrażeniem ilości zieleni i lasów w Polsce.
Strategia podatkowa Spółki jest elementem odpowiedzialności podmiotu w zakresie ponoszenia obciążeń publicznoprawnych zgodnie z przepisami obowiązującego prawa. Strategia podatkowa stanowi zbiór zasad obejmujących cele oraz środki umożliwiające prawidłową i terminową realizację obowiązków podatkowych Spółki.
Informujemy, że w sklepach Zakładów Mięsnych Łuków pojawił się nowy, sezonowy produkt – świeży karp w dzwonkach! To doskonała okazja, aby już teraz zacząć myśleć o świątecznych przygotowaniach lub po prostu wzbogacić codzienne menu o zdrową, pełną smaku rybę. Oferowany karp to produkt wysokiej jakości, starannie selekcjonowany, dzięki czemu możecie być pewni jego świeżości i […]
Z dumą informujemy, że Zakłady Mięsne Łuków S.A. zdobyły 3. miejsce w ogólnopolskim konkursie „Smak Jakości” w kategorii „Smak Natury”! Rozstrzygnięcie konkursu nastąpiło podczas Targów Marek Własnych FUTURE PRIVATE LABELS w Kielcach 6 listopada 2024 r. Nasza Szynka z tłuszczykiem, wyróżniająca się doskonałym, tradycyjnym smakiem oraz najwyższą jakością, została doceniona przez ekspertów (przedstawicieli sieci handlowych, […]